top of page
Søk
  • Forfatterens bildeHjemmelaget or Homemade

DERFOR BØR HELE FAMILIEN BRUKE ULLSOKKER

Har du eller noen i familien kalde føtter? Ta en titt på sokkene. Hvis de er laget av bomull bør du sporenstreks bytte til ullsokker.


HVORFOR ER ULLSOKKER BEST OM VINTEREN?

1. Sokker av ull er varmeisolerende. Ullfibret er kruset og har mange små luftlommer, noe som har en "fanger" og holder på varmen, og gir fornøyde føtter.

2. Ullsokker er temperaturregulerende. Selv om føttene holder seg gode og varme i lune ullsokker, så blir de sjelden FOR varme. Ull sørger for at du er ved akkurat passe temperatur.

3. Ullsokker er fukttransporterende. Våte føtter=kalde føtter, og i motsetning til bomull vil ull trekke fukt bort fra huden og ut i det ytterste laget. Ullsokker vil dessuten holde føttene varme, selv om de er våte. Ull kan holde på inntil 30% av sin egen vekt i væske uten å føles kald.

4. Ull er naturlig vannavstøtende. Har du lagt merke til at vanndråper preller av på utsiden av en ullgenser? Skulle ullsokkene bli litt våte fra utsiden så vil ullfibrene hindre at vannet trekker helt inn til huden og at sokken føles klissvåt.


34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2_Post
bottom of page